Den Magiska Bokskrivaren

12 mars 2012

Författare: Edgren, Maria

Serie: Fristående

En liten lättläst bok som främst riktar sig till barn och ungdomar i yngre ålder. Det är en berättelse om ett mysterium som utspelar sig i vår tid.

Den gamla tanten Agatha som bor ensam i sin stuga uppe på kullen försvinner en dag spårlöst. Det enda som blir kvar är ryktet om hennes försvinnande och en bok som hon skrev sagor i. Folket börjar med tiden glömma bort mysteriet, ändå tills de tre kompisarna Mirry, Jossan och Leo bestämmer sig för att ta tag i gåtan. De kallar sig för ”de hemliga” men vissa hemligheter kan visa sig vara farligare och läskigare än andra.

Om man har i åtanke att boken ska läsas av en yngre publik än mig själv så är boken faktiskt rätt så spännande. Dock blir den lite hastig och inte riktigt genomtänk alla gånger. Jag gillar idén med att boken handlar om just berättelser, men tyvärr utvecklas inte storyn fullt ut.

Texten är aningen oredigerad och stundtals amatörmässig. Vi är alla nybörjare i början, men att inte ens upptäcka att man råkat få två kapitel med samma nummer är bara slarvfel som så enkelt kan åtgärdas innan boken trycks. Det här drar ner betyget, annars var boken rätt så trevlig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *