Det döda kungariket

30 januari 2004

Författare: Harris, Geraldine

Serie: De Sju Citadellen del 3

Prins Kerish fortsätter att söka efter de sju nycklarna som ska befria Galkis frälsare från sitt fängelse. Sällskapet har utökats ytterligare. Förutom Forollkin och Gidjabolgo har Kerish tagit med sig Gwerath, en kusin från nomadfolket som hjälpte honom att fly. Hennes närvaro i sällskapet skapar vissa spänningar.

För att hitta fler nycklar måste Kerish tränga in i ett dött kungarike som gått under av sin trollkarls övermod. Han måste hämta den femte nyckeln från ett skrin i en stad som befolkas av de döda. Han måste också lyckas övertyga en trollkarl som har valt att tillägnat sitt liv åt att studera hela skapelsen, om att ge upp den odödlighet han behöver för att avsluta sitt verk.

Nu börjar det bli bra. Det döda kungariket är en läskig plats som skrämmer främst genom sin historia, och äntligen börjar prinsen på allvar ta ställning till de tveksamheter som finns kring hans uppdrag. Harris har skapat en fascinerande bakomliggande historia för sina böcker, och det är roligt att ta del av den, även om böckerna kanske ibland är lite väl enkla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *