En krigares hjärta

13 december 2002

Författare: Krog, Niklas

Serie: Frihetskriget del 1

Svenska författare är i regel okända. Varför vet jag inte. Men bara för att de är okända behöver det inte vara dåliga.

Den här boken handlar om en krigare, som heter Sayn. Han är föräldralös och har bara ett val här i livet – att kriga för Garnisonen. Garnisonen består av unga män som tränats till krigare sedan barnsben.
Sayn är den bäste krigaren av dem. Han är liten och smidig, och oregerlig. För att sättas på plats sänder man honom till Akraig-Im-Salem, den värsta utposten av dem alla. Akraig ligger mellan två kontinenter, och är ett fäste som skjuter upp ur havet. Ön ligger mitt i ett stormigt hav, vars stormar är de värsta i mannaminne.
Ashtar, grannkontinenten, gör uppror. De har oväntat fått hjälp av sk stridsbestar, som är osårbara. Men det värsta är deras ledare, som rider på Draken. Drakar har varit döda i sekler, och nu får Garnisonen en sådan mot sig!
Sayn kommer att spela en stor och avgörande roll i kriget som härjar i världen. Läs slutet själva.

Som jag sade så är de svenska författarna lite lägre stående än utländska. Enligt min mening är de grovt underskattade – Även om inte Niklas Krog räknas som underskattad. Det här är en bra fristående bok – bra början, lagom lång och en bra avslutning. Visserligen ingår den i en trilogi, men den går att läsa som fristående.
Om man vill ha en rak, enkel fantasyroman är den här boken ett bra val.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *