För evigt

1 maj 2013

Författare: Stiefvater, Maggie

Serie: Mercy Falls Vargar del 3

Detta är den avslutande delen i serien om vargarna, Sam och Grace. Vi har fått följa dem genom Frost och Feber, bokstavligen och titelmässigt. Det var med viss iver som jag drog mig in i Maggie Stiefvaters ord igen. Hur skulle hela historien sluta?

Handlingen tar vid där andra boken lämnade oss. Sam är förstörd över vad som hänt med Grace medan hon kämpar sig fram som varg. Samtidigt fortsätter Cole med sina experiment och med att gå Isabell på nerverna. Som om det inte vore nog att försöka hjälpa Grace så hotar något ännu värre. Efter ytterligare ett dödsfall med vargarna som anklagade blir det hetluft kring vargdebatten och Isabells far bestämmer sig för att dra ett strå vassare: Att skjuta alla vargar.

Den tredje delen i serien är lika spännande som sina föregångare, men har ändå ett visst lugn över sig som jag gillar. Mitt i allt som händer så hinner personerna på något satt att bara ”vara”. Jag gillar att det alltid hålls på en vardaglig nivå, trots allt det onaturliga i form av vargproblemet. Det känns trovärdigt.

Författaren lyckas verkligen med att skapa målande karaktärer och relationer. Även om historien om Sam och Grace börjar bli lite uttjaten så är den ändå så pass fin och bräcklig. Jag tror verkligen på deras kärlek. Det är egentligen Cole och Isabell som står för en friskare fläkt i boken. Det är personerna som för handlingen framåt och jag vill verkligen veta mer om dem och deras liv.

När boken var slut ville jag läsa mer. Det ser jag som något positivt och jag lämnades med ett relativt öppet slut som fick mina tankar att vandra vidare på egen hand. Stiefvater har levererat en trilogi som är betydligt mer läsvärd än annat i genren!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *