Incubus Dreams

29 oktober 2004

Författare: Hamilton, Laurell K.

Serie: Anita Blake, Vampire Hunter del 12

Incubus Dreams är betydligt tjockare än tidigare Anita Blake-böcker, men trots 200 sidor mer än vanligt så fortskrider inte handlingen nämnvärt. Inte rent tidsmässigt i alla fall. De mordgåtor som brukar vara den röda tråden genom alla böcker är här tunnare än tidigare, och får inte heller ett riktigt tillfredsställande slut. Men då det är en serie får man helt enkelt räkna med lösa trådar. Hittills har dock Laurell Hamilton varit riktigt bra på att göra varje bok handlingsmässigt relativt fristående.

Incubus Dream handlar mest om hur Anita Blake börjar acceptera de förändringar som hon genomgick i Narcissus in Chains. Incubus Dreams bjuder på rätt stora förändringar, och även om Anita Blake genomgår en hel del förändringar och gör en hel del ställningstaganden, så är hon i grund och botten samma kick-ass bitch som levererar one-liners på löpande band.

Det finns faktiskt något som heter för mycket sex i en bok. Även om sex har kommit att bli en central del i handlingen, så kan det faktiskt bli lite väl mycket ibland.

De delar som jag gillade i de tidigare delarna av serien är här nästan helt borta. Visst förändras människor och utveckling i serier är helt klart positivt. Egentligen ska väl Laurell Hamilton ha kudos för att hon vågar ändra på ett vinnande koncept. Å andra sidan kan denna förändring i serien vara en marknadsföringsploj för att vinna över fler Romance-läsare. Vem vet.

Det faktum att väldiga många trådar knyts ihop och en hop problem ser ut att kunna lösas bådar gott inför nästkommande böcker. Förhoppningvis ska allt detta innebära att vi får tillbaks mer av den gamla Anita Blake, eller i alla fall mer fokus på handlingen.

Har man inte läst tidigare böcker i serien, så bör man absolut inte läsa denna bok. Gillar man bra vampire fiction och en kvinnlig karaktär som sparkar röv så att det sjunger om det så bör man defintivt läsa de första böckerna i serien i alla fall.

Incubus Dreams kan sägas vara en mer lyckad variant av Path of Daggers. Här knyts ändå en hel del trådar ihop, även om det inte händer nämnvärt mycket.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *