Kråkmästaren

5 februari 2008

Författare: Johansson, KG

Serie: Glastornen del 3

Alasander är störtad och kriget är slut, men världen tycks ändå gå mot sin undergång. Missväxt och hungersnöd hotar, och himlen är mystiskt rödfärgad. Hannes letar efter svar och tror att lösningen finns hos folket i Glastornen, men innan han kan ta sig dit tillsammans med Asha och Varg måste de möta ännu en fiende – Kråkmästaren.

Kråkmästaren är den obehagligaste av böckerna i KG Johanssons trilogi om Glastornen, och utan tvivel den bästa av dem. Mitt intryck är att målgruppen är lite äldre, om inte annat för att det finns ett och annat i dem som lämnar riktigt skrämmande bilder på näthinnan. Språkligt kompetent, handlingsmässigt en väl avvägd blandning mellan spänning, problemlösning och inre grubblerier. Snygga klipp mellan de olika trådarna i handlingen. Välgjorda personporträtt. Fängslande intrig.

Det verkar vara en trend att mina recensioner bara blir kortare och kortare. Samtidigt, varför säga med hundra ord vad jag kan säga med några få? Den här boken fångade mig totalt. Läs den.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *