Legions

2 februari 2004

Författare: King, Robert J.

Serie: Onslaught Cycle del 2

Magic: the Gathering
Legions

Onslaught Cycle – Book 2

J. Robert King

Världen står söndrad. På ena sidan står Phages följe, kämpar från Arenorna och monster från de stora träsken. På andra sidan står ängeln Akromas stödjare. Ängeln som predikar en skrämmande religion som hedrar hennes skapare.

I mitten av dessa två titaner står den ensamma Kamahl. En gång Arenornas mästare. Han måste nu göra bot för de hemska fel han gjorde i sitt gamla liv som vettlös bärsärk. Dessa fel gav liv till Phage och Akroma. Dessa fel gav upphov till världens lidande.

Kamahl måste nu rensa landet från dessa två, dock kan hans vrede för dessa två förgöra det han älskar mest…

Akroma får fler följare för var dag som går, Phage får de starkaste och brutalaste kämpar från Arenorna och båda hatar varandra till döds.

Kamahl får reda på att det vapen som han måste använda för att förgöra Akroma och Phage måste blandas och smidas med Grön och Svart mana. Den som besitter den största kraft i Svart mana är The First…

Krosan, den stora skogen växer mer och mer ur kontroll. Kamahl vet vad som orsakar detta och han är absolut livrädd för saken.

”Legions” är betydligt bättre än ”Onslaught.” Mycket mer intriger och dubbelspel samt en inblick i hur en fanatiker tänker. Författaren verkar ha ryckt sig själv i kragen och sett till att hålla läsarna fast och släpper dem inte förrän sista sidan är läst.

Avsevärt mer spännande och välskriven än ”Onslaught”, dock ingen fullpoängare. Det lilla ”extra” fattas fortfarande. Men en bra bok, det är det i alla fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *