Marked

14 maj 2009

Författare: Cast, P.C & Kristin

Serie: House of Night del 1

Zoey har blivit Märkt av en Spårare och måste flytta in i House of Night, “vampyrskolan”, för att inte dö. Här ska hon lära sig allting som behövs om vampyrernas historia och natur för att ha en chans att överleva Förändringen. Utbildningen är dock inte allt – misslyckas Zoeys kropp med att ta till sig Förändringen kommer hon snart att dö.
Men Zoey är speciell – till skillnad från de andra nybörjarvampyrerna så är hennes halvmåne, vampyrtecknet, inte en kontur utan helt ifylld. Ingen utom Zoey själv vet om att hon blivit speciellt utvald av vampyrgudinnan Nyx. Vad exakt hon har blivit utvald till vet hon inte ännu. Men House of Night är en plats fylld av olika ungdomar med udda personligheter och Zoey hittar snart både vänner och fiender. Speciellt förhatlig är den självgoda och otrevliga Aphrodite som anser sig själv vara skolans drottning. Men Zoey tröttnar snart på Aphrodites arrogans och bestämmer sig för att göra någonting åt den, snarast.

Boken är kul. Det är den absolut bästa sammanfattningen gällande denna vampyrroman. Den är som en slags blandning av Harry Potter, Meg Cabot’s serie Hemsökt och valfri klassisk vampyrbok. Zoey är väldigt underhållande som person – hon lyckas vara väldigt mån om sitt utseende utan att det känns irriterande. Ibland blir boken dock lite för mycket tjejbok snarare än vampyrroman och det blir lite trist. Dessutom känns vissa av relationerna mellan de olika personerna platta ibland.
Boken når sin kulmen ganska sent och sedan kommer slutet väldigt hastigt. Det skulle börja kunna hända någonting lite tidigare och sedan skulle slutet kunnat dras ut en aning. Men som sagt – boken är väldigt kul och mycket underhållande att läsa. Dock är den inte riktigt minnesvärd, utan glider snart ut ur tankarna för att ersättas av annat. Den är ett bra tidsfördriv, men inte så mycket mer.

Betyget bör betraktas som 3,5.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *