Mumiens blod

21 februari 2012

Författare: Skogäng, Ola

Serie: Theos ockulta kuriositeter del 1

I Gamla Stan i Stockholm finns en björn som äger ett antikvariat med namnet Theos ockulta kuriositeter, specialiserat på det ockulta. Björnen heter Theo och var en gång människa som blivit förvandlad till björn. Han hjälper sin vän polisen Max när oförklarliga mord begåtts och ockult expertis behövs. En gammal man har blivit mördad brutalt utan att en blodsdroppe spillts och Theo misstänker att en vampyr har varit i farten.

Levande mumier, vampyrer, magiska amuletter, hemliga brödraskap och havsmonster…allt detta i Stockholm. Detta är bara några av ingredienserna i den här fantastiskt underhållande tecknade serieboken av Ola Skogäng.
Mumiens blod är den första boken där vi får stifta bekantskap med den stora björnen. Det är inslag av skräck, fantasy och thriller och det märks att Skogäng har en förkärlek till gamla monsterfilmer som Dracula, Mumien och Varulven. Det är en spännande och rolig deckarhistoria, och varje sida är en fröjd för ögat och skickligt tecknat med sköna färger som pryder hela boken. Stilen påminner till stor del om Mike Mignolas Hellboy, Jacques Tardi men kanske framför allt Hergé.

Stockholm fungerar dessutom utmärkt som plats för mordhistorier med ockulta inslag och Skogängs bilder av Stockholms smala gränder ger en otroligt mysig känsla. Det gäller förresten hela albumet där en mysig stämning löper genom hela albumet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *