Scourge

2 februari 2004

Författare: King, Robert J.

Serie: Onslaught Cycle del 3

Magic: the Gathering
Scourge

Onslaught Cycle – Book 3

J. Robert King

Dominaria skakade under Phage och Akromas strid. Nu, ur destruktionen och kaoset som följde reste sig en ny makt. Hennes namn är Karoma. Hon är född av ren Magi.

Hon är Förgöraren.
Hon är Svaret.

Hon sprider död och förintelse i hennes väg. Folk som tittar på henne är överkomna med en brinnande vilja att tjäna henne. Människor, alver, avens, centaurs bland många andra raser dödar varandra för att få komma henne nära och bada i hennes strålande glans.

Alla som vägrar falla på knä inför henne dräps…

Kamahl tillsammans med de tre Numena, de tre mäktigaste trollkarlarna Dominaria någonsin har skådat, är Dominarias största chans att utplåna Karoma och återställa allting.

Men för att göra det måste Kamahl ta upp det han fruktar mest. Nämligen artefakten som gör att Krosan växer sig vild…

Den tredje och sista boken i ”Onslaught Cycle” är en rätt så spännande bok men dock lite för uppenbar. Man kan på vissa håll redan lista ut vad som ska hända. Landskapet beskrivs enkelt och lätt och väldigt färgrikt, så att säga, utan att gå till överdrift som vissa andra författare har en tendens att göra. Man ser i sina tankar hur allting ser ut.

Smått komisk på sina håll. Dubbelspelen som fanns i bok två verkar ha upphört mer eller mindre helt i denna bok. Synd, för att det gav en extra krydda i historien.
Avsaknaden av dessa sänker betyget ett snäpp för boken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *