Stjärnstoft

11 december 2002

Författare: Gaiman, Neil

Serie: Fristående

Stjärnstoft är en av de få böcker som finns med Gaiman på svenska. Den boken kommer jag ihåg på grund av att den var så simpel och enkel i sitt upplägg.

I alla fall, boken handlar om en ung man, Tristian Thorn, som en kväll följer en flicka hem, som han är förälskad i. Han lovprisar henne med löften om vad han skulle göra för en kyss från henne, eller om hon skulle gifta sig med honom. De går längs gatan i sin lilla hemby, och plötsligt ser de ett stjärnfall. Några ögonblick senare lovar Tristian att han skall hämta stjärnan åt henne mot hennes hand, och hon går med på det. Så Tristian rusar hem och packar en väska och beger sig ut i den mörka älvaskogen för att hämta stjärnan. Han hittar den givetvis, men han får sig en överskning när han ser hur stjärnan ser ut – och är…
Och där kniper jag igen. :)

Boken var suverän! Jag skulle gärna säga att det är det bästa jag har läst, men det gör jag inte, eftersom jag inte kommer att stå fast vid det. Dock tycker jag att den var helt uppslukande. Om jag skulle rekommendera någon bok, vilket jag gör så ofta jag bara kan, så skulle jag rekommendera denna till de flesta. Det är svårt att hitta något att klaga på överhuvudtaget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *