Tenaka Skuggprinsen

12 december 2002

Författare: Gemmell, David

Serie: Legender från Drenai del 2

Ännu en fristående, heroisk fantasyroman om imperiet Drenai. Gemmell visar att han verkligen kan det han gör.

Tenaka, havblodet som hatas av alla drenaier och nadirer på grund av sitt ursprung, har bestämt sig. Ceska, Drenais tyranniske monark, har förrått och omintetgjort hans forna vapen bröder i Draken. Ceska måste dö, om det så skall kosta Tenaka livet.
Han beger sig av mot Dross Denoch, huvudstaden, för att fullborda sin ed. Men på vägen möter han en döende man och en kvinna i dennes sällskap. Trots försök att få liv i honom dör mannen, efter att Tenaka gett sitt löfte att beskydda kvinnan, vars namn är Renya.
Foglingarna, Ceskas soldater, försvårar Tenakas uppgift. Foglingar är en korsning mellan människa och djur, vilket ger ett resultatet av 2 meter höga bjässar vars duglighet i strid är fasansfull. Tenakas uppdrag, som till en början bara gällde honom, börjar nu angå fler och fler, tills hela Drenais imperium behöver honom. Han ser bara en utväg – att göra det till synes omöjliga.

boken höll samma höga klass som Belägringen. Tillräckligt lång för att gå raskt att läsa, men samtidigt inte för kort. Hjältarna i den här boken kommer kanske inte upp i Druss den Legendariskes klass, men de är ändå häftiga på sitt sätt.
Jag blev lite ledsen över slutet – igen. Verkar som om det är Gemmells enda svaghet överhuvudtaget. Dock så bådar Epilogen om en riktigt maffig bok i framtiden… hoppas den är på översättning, vad den nu kan heta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *