The Awakening

6 maj 2010

Författare: Armstrong, Kelley

Serie: Darkest Powers del 2

Först fick Chloe Saunders reda på att hon var en nekromantiker, med förmågan att åkalla spöken, tala med de döda, åkalla zombies samt styra dem, och hamnade i ett hem för ungdomar med psykiska problem där hennes krafter bortförklarades som en mental sjukdom. Sedan uppdagades det att läkarna och sköterskorna på ungdomshemmet visste om deras krafter och att de var del av något slags experiment. Efter ett rymningsförsök lyckades häxmästaren Simon och hans fosterbror och varulv Derek ta sig undan, medan Chloe och Rae, en ung tjej med pyrokinesiska krafter, tas tillfånga och återfinner sig själv igen i Edisonsgruppens tvivelaktiga vård. Där får Chloe reda på att deras gener är modifierade av Edisongruppen för att öka deras övernaturliga krafter men minska de biverkningar som uppkommer när krafterna börjar visa sig i puberteten. Men gruppen börjar tro att deras experiment har gått helt fel och att testsubjekten borde undanröjas snarast. Men Chloe lyckas fly tillsammans med en utseendefixerad häxas hjälp men Edisongruppen är dem ständigt i hälarna.

Kelley Armstrong är och förblir en av mina favoritförfattare och det kommer krävas mycket för att hon ska göra mig besviken. Med The Awakening förstärker hon bara sin position på min lista över riktigt bra författare.

Jag sitter hela tiden och vänder otåligt sida efter sida för att få reda på vad som händer. Tempot är högt, någonting händer hela tiden och det är väldigt spännande. Armstrong har ett väldigt flytande språk som är lätt att hänga med i och det spelar egentligen ingen roll hur högt sidantalet är – de försvinner snabbt ändå. Det är sträckläsningsvarning på hög nivå och visst finns det några små detaljer på vissa ställen som jag retar mig på, men annars har jag inget att klaga på när det gäller The Awakening. Jag tycker dock att föregångaren The Summoning är strået vassare, även om det händer betydligt mer i denna. Dock handlar det om minimala marginaler och Kelley Armstrong bevisar återigen vilken grym författarinna hon är. Hon kanske inte gör någonting nytt av urban fantasy-genren, men hon gör det bättre än någon annan som jag hittills läst någonting av.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *