The Dead Girls’ Dance

29 november 2010

Författare: Caine, Rachel

Serie: The Morganville Vampires del 2

I den vampyrstyrda staden Morganville har collegestudenten Claire Danvers fullt upp. Inte nog med att hon läser alla kurser som finns tillgängliga, blir utsatt för grov mobbning av skolans populäraste tjejer och umgås med sina rumskompisar; nu har hennes pojkväns pappa dykt upp tillsammans med ett gäng blodtörstiga vampyrdräpare som inte drar sig för att döda människor heller och hela staden är i uppror. Claire och hennes rumskompisar står visserligen under stadens mäktigaste vampyrs beskydd, men kanske är inte ens det tillräckligt för att överleva i Morganville just nu.

Det händer på tok för mycket i The Dead Girls’ Dance. Claire kan inte ens lämna huset utan att bli överfallen av vampyrer, hämndlystna skönhetsdrottningar eller påstridiga killar. Och precis alla i staden har något fuffens för sig – utom, såklart, Claire och hennes rumskompisar. Emellan alla attacker av olika slag som hon utsätts för kläms en hel del romantik, lite vampyrstrider och munhuggandes med precis allt och alla in. Här och där genomgår också huvudkaraktärerna lite lustiga personlighetsförändringar.
Det händer någonting precis hela tiden, och alldeles för många karaktärer dyker upp.

Den första boken saknade en hel del, men lyckades ändå vara underhållande och trevlig läsning. The Dead Girls’ Dance är snarare tröttsam, även om den är förvånande oförutsägbar på sina ställen, vilket alltid är ett plus. Men nej, jag ger nog upp den här serien nu. Det finns en del saker som är bra i den, men för mycket som är dåligt. Vill man ha vampyrer och romantik på ungdomsboksnivå så finns det andra, bättre, böcker att välja bland.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+share on Tumblr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *