The Last Temptation

27 juni 2011

Författare: Gaiman, Neil & Zulli, Michael

Serie: Fristående

Steven är rädd för det mesta – alltifrån spökhistorier till att växa upp. Han blir retad för detta av sina vänner, som anser att han är en riktig mes. En dag får Steven en fribiljett av en mystisk man som kallar sig The Showman till hans teater Theatre of the Real. Hans vänner är övertygade om att han aldrig skulle våga följa med mannen och se hans show, och just därför så gör han det. Men teatershowen är långt ifrån vad han väntade sig, och Steven finner sig snart lockad och förförd av the Showmans löften om flykt från det trista liv som breder sig ut framför honom. Men ingenting är ju gratis.

The Last Temptation är ett seriealbum av Neil Gaiman och illustratören Michael Zulli som är baserat på Alice Coopers konceptalbum med samma namn. Historien bakom albumet har Alice Cooper och Gaiman skrivit tillsammans, och delar av seriens dialog kommer direkt ifrån låttexterna. Dessutom så är The Showman misstänkt lik Alice Cooper.

Jag är absolut ingen fan av serier och har inte heller läst speciellt många alls. Men The Last Temptation är faktiskt riktigt underhållande läsning. Den är snyggt ritad och trots att berättelsen är väldigt klassisk så håller den hela vägen även om jag tycker att slutet är aningen lamt och förutsägbart. Det är inte direkt originellt, men Alice Coopers karaktär är intressant ändå. Steven får jag inte riktigt något grepp om – trots att han är berättelsens huvudperson så känns han nästan som en bifigur bredvid den färgstarka The Showman med sina uppenbara galenskap och karismatiska övertygelse.

Det är ingen fantastisk serie, men jag tycker den var bra. Och som sagt snyggt ritad, vilket är viktigt när bilderna berättar lika mycket av berättelsen som texten. Dessutom så tillför ju musiken från albumet handlingen en hel del också – jag anser skivan och seriealbumet bör avnjutas tillsammans.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+share on Tumblr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *