The Laurentine Spy

16 april 2010

Författare: Gee, Emily

Serie: Fristående

Är man en hopplös romantiker som jag, står ut med klyschor och inte kräver någon jättedjup story så kan jag verkligen rekommendera den här boken.

Saliel och Athan är två spioner från Laurentine som jobbar under täckmantel i fiendelandet Corhonase hov. De vet inte vem den andre är och när spiongruppen samlas gör de det med dold identitet. Deras ledare anser att det äventyrar uppdraget om spionerna vet om varandra. Deras verksamhet hotas snart av att en spionjägare kommer, en person som aldrig misslyckats. Saliel har dock andra problem. Hon äger en magi som skulle kunna få henne att brännas på bål, men kanske är hennes magi det enda som kan rädda dem?

Denna low-fantasyberättelse är lättläst och har ett bra flyt. Den är spännande och jag vill hela tiden veta vad som ska hända härnäst. Storyn är som sagt ganska typisk och fylld med klyshor, men det skiter jag i. Visst, jag stör mig lite ibland, men det är ändå härlig och mysig läsning. Mer än en månad har gått sedan jag läste boken nu, men miljöerna och personerna är fortfarande klara och tydliga i mitt huvud. Emily Gee lyckas skapa en bra atmosfär utan att överdriva beskrivningarna. Hon gör det på ett snyggt sätt genom handlingar.

Huvudpersonen Saliel påminner lite om huvudpersonen i Gees debutroman Theif With No Shadow, de har samma problem; en magi som andra hatar. Jag ser det som en liten brist, men det funkar. Hennes första roman må vara lite mer originell, men den här tycker jag nog ändå är snäppet bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *