The Lone Drow

23 november 2003

Författare: Salvatore, R.A

Serie: Hunter's Blades Trilogy del 2

The Lone Drow är den andra boken i The Hunter’s Blades Trilogy av Salvatore. Drizzt vandrar ensam runt i regionerna av Spine of the World, en stor bergskedja långt upp i norr, medan Orc kungen Obould Many-Arrows är fast besluten att inta Mithrall Hall och göra detta till hans högsäte.

Lyckas han så kommer Icewind Dale-regionen aldrig mera vara sig lik…

Drizzt upptäcker snart att armén som Obould har samlat är avsevärt större än vad han hade tänkt. Enda chansen för honom att överleva är att han återgår till sin plats mellan totalt ursinne och fullkomlig koncentration. Han måste bli The Hunter, denna sinnesställning som hjälpte honom de tio långa åren han vandrade runt i Underdark innan han slutligen nådde ytan…

När jag köpte The Thousand Orcs så streckläste jag den boken och blev klar på ungefär 2-3 dagar. Den här höll jag på med aningen längre, främst för att jag fann de kapitlen innan mitten och en bit framåt aningen tråkiga. Det kändes på något sätt som om författaren hafsade ihop det hela bara för att skynda på storyn lite.

Efteråt, dock, började det bli avsevärt mer spännande då jag kände att Salvatore verkade ha gett sig själv en örfil och börjat skriva ordentligt igen då alla ränksmiderier som utspelade sig bland karaktärerna i boken började få rätt effekt.

Nästa och sista del i Hunter’s Blades Trilogin kommer först nästa år i Oktober, så inbitna fans som jag får väl försöka låta bli att klättra på väggarna.

Boken får 4 av 5, främst på grund av att jag tycker det är lite konstigt att Drizzt knallar barfota runt omkring The Spine of the World Mountains i nästan mer än halva boken då det närmar sig höst och för att vissa kapitel kändes som hafsverk.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookGoogle+share on Tumblr

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *