12 Monkeys och Rosemary’s Baby på HBO Nordic

2 maj 2015

12monkeys

Eftersom ingen hittar på några nya berättelser längre har både den postapokalyptiska sf-rullen 12 Monkeys (De tolv apornas armé) från 1995 och skräckfilmen Rosemary’s Baby från 1968 (i sin tur baserad på Ira Levins roman med samma namn) fått remakes i form av tv-serier, och båda dessa finns nu tillgängliga för en nordisk publik på HBO Nordic.

Syfy-serien 12 Monkeys utgår från en framtid där stora delar av mänskligheten har dött av ett virus och huvudpersonen James Cole reser tillbaka till 2013 för att stoppa katastrofen. Han tar hjälp av virologen Cassandra Railly och flänger vilt fram och tillbaka i tiden. Första säsongen har visats i USA nu under våren, och det har redan beslutats att den kommer att få en säsong till.

Trailer:

Rosemary’s Baby handlar om en ung kvinna som tillsammans med sin man flyttar in i en byggnad med ett mörkt förflutet. Mystiska saker händer, och när hon blir gravid börjar hon misstänka att det är något fel på hennes barn och att hennes grannar planerar att offra det i ockulta riter. Nyversionen är en miniserie på fyra timmar, som utspelar sig i Paris istället för New York, och Rosemary spelas av Zoe Saldana som man kan känna igen från bland annat de nya Star Trek-filmerna och Guardians of the Galaxy. Miniserien har inte fått särskilt positiv kritik, och en vanlig åsikt verkar vara att den är för lång för sitt innehåll.

Se trailern på Youtube.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *