,

iZombie och andra zombienyheter

2 juni 2015

izombie iZombie på kanal 11
Igår började tv-serien iZombie på kanal 11 och den kommer att visas på måndagkvällar kl. 22.00. iZombie är en skräckkomedikriminaldramablandning som handlar om läkaren Liv (antagligen pun intended), som efter att ha blivit zombie börjar jobba på ett bårhus för att få tillgång till hjärnor. När hon har ätit en hjärna får hon både en del av hjärnans egenskaper och minnesbilder av den dödes liv, vilket hjälper henne att hjälpa polisen att lösa diverse mord.

Den visades i USA tidigare i år, har mötts av mestadels positiv kritik och kommer att få minst en säsong till.

Sommarprat om zombieöverlevnad
Imorgon avslöjas vilka som ska sommarprata i P1, men “Lyssnarnas sommarvärd” har redan röstats fram och det blev Herman Geijer, som bland annat har hållit kurser i zombieöverlevnad och skrivit en bok om ämnet, Zombie­överlevnad: Din guide till apokalypsen. Herman tror egentligen inte på zombier, men tycker att förberedelser för en fiktiv zombieattack kan göra en bättre rustad för verkliga katastrofer.

Walking Dead 14 & Fear The Walking Dead
Nyligen släpptes det 14:e albumet av den långkörande zombieserien The Walking Dead på svenska, med titeln Ingen väg ut.

The Walking Dead är ju också en populär tv-serie och i sommar ska det dessutom komma en spin off, Fear The Walking Dead. Den utspelar sig i Los Angeles när zombieapokalypsen bryter ut och följer ett gäng nya karaktärer. Det blir en kort första säsong med 6 avsnitt, och en andra säsong nästa sommar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *