Nya Arkiv X på torsdag

26 januari 2016

The_X-Files_2016_Poster Den nya säsongen av Arkiv X hade premiär i USA i söndags och på torsdag (dvs 28/1) är det dags här. De sex avsnitten kommer att visas på torsdagkvällar på TV3 och på streamingtjänsten Viaplay. Samtidigt kommer alla nio gamla säsonger av serien bli tillgängliga på Viaplay, rapporterar TVdags.

Den nya miniserien utspelar sig 14 år efter att FBI stängde ner sin avdelning för paranormala fall, och de före detta agenterna Mulder och Scully möts igen när deras gamla chef vill att de ska träffa en ung kvinna som hävdar att hon har varit gravid och att hennes foster har tagits av utomjordningar. Av de sex avsnitten är det bara de första och det sista som anknyter till seriens övergripande mytologi om utomjordingar, medan avsnitten i mitten är fristående mysterier.

Nyfika på vad andra tycker hittills? Göteborgsposten har sammanfattat flera olika recensioner från andra sidan Atlanten, Aftonbladets TV-koll sågar första avsnittet, medan TVdags och M3 är positiva men inte okritiska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *