Nytt på tv: Rymdkonspirationer och magi

20 december 2015

The Expanse

Amerikanska tv-kanalen Syfy, som under några år ägnade sig mer åt reality-tv än åt science fiction, har kanske vänt åt rätt håll igen. I somras hade deras sf-serier Killjoys och Dark Matter premiär och nu är det dags för ännu mer rymd: The Expanse, som började för några veckor sedan, utspelar sig om ungefär 200 år. Människan har koloniserat solsystemet, men allt är såklart inte frid och fröjd. Läget är spänt mellan Jorden och Mars, de som arbetar i de yttre delarna av solsystemet lever under dåliga villkor och minsta gnista skulle kunna orsaka krig. En polis som letar efter en försvunnen kvinna och besättningen på ett skepp på flykt kommer av misstag en enorm konspiration på spåren.

The Expanse är baserad på en serie romaner av James S. A. Corey.

The Magicians

the-magicians-logo

Syfy har även gjort tv-serie av Lev Grossmans storsäljande fantasyroman The Magicians, om Quentin som börjar på Brakebills College for Magical Pedagogy där han ska lära sig magi. Riktig magi. Han upptäcker också att den magiska världen i hans favoritböcker är riktig och ett hot.

Första avsnittet visades i onsdags som en förhandstitt, men The Magicians har riktig premiär 25 januari. Första säsongen kommer att bestå av 12 avsnitt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *