På bio i april

6 april 2015

Månadens biopremiärer!

Into the Woods – 1 april

Into the Woods är en musikal som blandar flera Grimm-sagor, som bland Askungen, Rödluvan, Rapunzel och Jack och bönstjälken. Rollen som häxan spelas av Meryl Streep. Andra medverkande skådespelare är bland andra Emily Blunt, Johnny Depp, James Corden, Anna Kendrick och Chris Pine. I SvD fick den en positiv recension och 4 i betyg, medan DN:s kritiker undrade vem den egentligen var till för: “Som saga är den alldeles för otäck för barn […] Om filmen är till för vuxna – varför är den då så full av barnsligheter? Älskar man musikaler är kanske ”Into the woods” en fest för livet. Men då ser man väl den hellre på scen?”

Den som inte har tröttnat på sagofilmatiseringar än kan även se en annan av Disneys nya spelfilmer, Berättelsen om Askungen, som gick upp på bio för några veckor sedan, med Lily James, Cate Blanchett, Richard Madden och Helena Bonham Carter.

Sagan om prinsessan Kaguya – 1 april

1 april hade även en annan saga premiär: Sagan om prinsessan Kaguya, en animerad film av Isao Takahata (Studio Ghibli) som bygger på en japansk folksaga om en pytteliten flicka som hittas inuti en bambustam. När hon växer upp charmar hon alla i sin närhet, men hon har en hemlighet.

Avengers: Age of Ultron – 22 april

Om snart två veckor är det dags för en av årets mest efterlängtade blockbusters, nämligen den senaste i raden av Marvelfilmer, Avengers: Age of Ultron. Tony Starks fredsprojekt går fel och dess artificiella intelligens kommer fram till att det är människorna som är det största problemet.

Och om man inte vill vänta så länge med att se robotar och artificiell intelligens, så hade District 9– och Elysium-regissören Neill Blomkamps nya rulle Chappie premiär för några veckor sedan.

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *