,

The Shannara Chronicles på HBO Nordic 6/1

4 januari 2016

shannaraposter

Imorgon har tv-serien The Shannara Chronicles premiär. Den produceras av MTV (och är inte ens deras första fantastikproduktion – kanalen står ju även bakom populära Teen Wolf) och här kommer den att visas på streamingtjänsten HBO Nordic med början 6 januari. Första säsongen består av 10 avsnitt.

Tv-serien är främst baserad på boken The Elfstones of Shannara, den andra av de många delarna i Terry Brooks Shannara-svit. Shannara-böckerna utspelar sig i en framtida, postapokalyptisk version av vår värld, där det finns magi, alver och andra fantasyvarelser. I The Shannara Chronicles har det rått frid och fröjd en längre tid, men demoner hotar att bryta sig ut ur sitt fängelse och orsaka förödelse. En alvprinsessa som får visioner om en mardrömslik framtid, en föräldralös halvalv som är omedveten om sitt öde (*dramatisk musik*) och en tjuv slår sig oplanerat ihop för att rädda världen. Trion av huvudkaraktärer spelas av Poppy Drayton, Austin Butler och Ivana Baquero, och i andra roller syns bland annat John Rhys-Davies (LOTR) och Manu Bennet (Arrow, The Hobbit).

När det gäller böckerna gavs den första ut 1977 och den har följts av ett 30-tal delar uppdelade i olika trilogier eller längre serier. Den senaste, The Darkling Child, kom tidigare i år. Efter The Sorcerer’s Daughter, som väntas nästa år, ska det komma en avslutande trilogi.

Trailer:

Vidare:
Allt du behöver veta inför premiären, enligt TV.com
Intervju från i somras med Terry Brooks om tv-adaptionen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *