Drakar och Demoner 91

19 augusti 2003

Tillverkare: Äventyrs Spel

Kändes som om det var på tiden att någon gick tillbaka i tiden lite från alla moderniserade onlinespel, mystiska rollspel som mest går ut på att hacka ihjäl monster och andra mystiska påfund.
Det första rollspelet som jag inhandlade och som jag satte mig ner och spelade var Drakar och Demoner v4 även känt som D&D-91, det var en grön fin kartong med en mystisk hjältepose på framsidan.
På den tiden när jag var en liten knatte på bara 11 år som deltagit i rollspel med min 5 år äldre granne såg med förväntansfulla ögon på ett spel som jag inte skulle behärska förens 3 år senare.

Spelet som är en förfinad version av det gamla D&D Expert är enligt mig det bästa som skapats igenom alla tider och jag åtnjuter ännu dess gunst då mina böcker överlevt 9 års våldsamt spelande.
Spelet för en till en värld kallad Ereb Altor, äventyren, sagornas och hjältarnas kontinent där man axlar manteln hos en kärv och förhoppningsvis modig äventyrare som söker spänning, ära och rikedom.

Reglerna är smidiga och inte omöjliga att begripa sig på för en mindre person, tärnings systemet fungerar ypperligt och trots att det är en del tärningar att hålla reda på så flyter allt på bra när man väl drillat sina spelare ett tag.
Det är lätt att ge karaktärerna en själ och trots att spelet utspelar sig i en skapad värld finns det mängder av utrymme för variation och uppfinningsrikedom, den enda sanna begränsningen är fantasin vilket inte gäller dagens datakomponerade rollspel :P

Betyget blir en klar 5 då spelet trots många år på nacken fortfarande klår sina eftergångare med hästlängder, om ni vill ha tag på ett gediget svenskt rollspel och inte är mycket för dark future så är D&D-91 ett givet val.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *