Joe & Mac: Caveman Ninja

29 september 2005

Tillverkare: Data East Corporation

Ve och fasa! Medan de två modiga och starka stenålderkrigarna Joe och Mac var ute och jagade blev hela byns kvinnliga befolkning kidnappad av ett gäng stenålders-bad-asses. Nu måste de två hjältarna ge sig ut och trotsa mängder av faror mest bestående av fientliga dinosaurier och onda grottmän. Stenåldern skulle aldrig bli sig lik…

Joe & Mac är ett väldigt enkelt plattformspel som kom till Super Nintendo i början av nittiotalet. Man iklär sig här rollen som stenåldersninjan Joe eller både Joe och Mac ifall man lirar 2 player. Banorna går ut på att hoppa över hinder och döda fiender. I slutet av varje bana finns en boss som måste besegras för att man skall kunna rädda den kvinna som finns där. Enkelt, ganska tråkigt och enformigt är tre ord som lätt beskriver J&M.

Svårighetsgraden är i viss mån stigande men kommer aldrig upp till utmanande utan stannar någonstans vid ganska lätt och detta är naturligtvis en källa till tristess.

Det som gör spelet värt att spela är när man tar och spelar det tillsammans med en kompis. Man tävlar då om vem som kan få flest kyssar av kvinnorna man räddar och är man lite trött fungerar det utmärkt som en tidsfördriv och kan bli riktigt roligt faktiskt. Dock klara detta inte att höja betyget ett helt snäpp, men en solid tvåa blir det i alla fall.

Just det, förvänta er heller inget ninja-spel. Det enda som är ninja-aktigt med detta spel är förmågan att slå volter och att man kan ha bumerang som vapen. Resten är köttande med påken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *