Overlord II

31 maj 2014

Tillverkare: Triumph Studios

“There was a boy from the Nordberg town, who sent the locals screaming. Well now the boy has become a man he will start his evil scheming.”
– Quaver

Minionerna hittade sin nya överherre i en liten stad mitt ute i ingenstans. En pojke med magiska krafter, som blev mobbad av de andra ungarna och bestämde sig för att ge igen. Efter att ha förstört midvinterfestivalen blev pojken kastad till det magihatande imperiet. Räddat av de små minionerna har pojken fått en ondskefull uppfostran och det är dags för dig att bevisa att du är överherren. Sedan är det bara att samla alla minioner, hitta dina magiska krafter, bygga upp ditt mörka torn, smida de bästa vapnen, skaffa en älskarinna eller flera, besegra imperiet och HÄRSKA ÖVER ALLT.

Minionerna är lika älskvärda som alltid och de riktiga sjärnorna i spelet. Deras entusiasm och attityd gör dem alltid lika roliga att styra över. Nu har de chansen att rida vargar, spindlar och salamandrar och har lärt sig hur man styr båtar. I vissa delar av spelet får Överherren chansen att ta över en minions kropp och spela ur dennes perspektiv och dessa är några av de bästa delarna i spelet.

Rihanna Pratchetts manus är fullt av humor som oftast träffar rätt. Om man är ond får man vara så politiskt inkorrekt man vill. De gillar verkligen oväntade tvistar i det här spelet. Du är ondare än någonsin: Du kan antingen förslava folk med magi eller döda dem helt. Du kan utrota hela arter av djur och korrumpera de godaste varelser.

Världen i Overlord II ser bättre ut än någonsin, full av färger och detaljer. Speciellt undervärlden är härlig att utforska och inreda. Karaktärerna är överdrivna till fånigaste komiska effekt. Alverna är töntiga hippies och alla andra är bondlurkar. Imperiet är helt klart baserat på Rom och deras design påminner om romarna i Asterix, så de tilltalar mitt barndomssinne. Att hämnas på dem och förstöra deras städer är så kul, speciellt med hjälp av katapulterna.

Overlord II är helt klart en värdig uppföljare till ettan som antyder att en större historia komma skall. Det är inte ett svårt spel men en härlig parodi på fantasygenren och ett bra sätt att få ut frustrationen över att inte kunna döda bäbisälar i riktiga livet. Det kanske inte innehåller komplexa karaktärer eller en komplicerad historia men jag hade aldrig tråkigt när jag spelade det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *