Return of the King (LotR TCG)

13 november 2003

Tillverkare: Decipher

Med över en månad kvar till filmen kommer nu den största enskilda spoilern som visar vad vi kan vänta oss: 365 bilder, huvudsakligen screencaps, på allt från Minas Tiriths tronsal till tånaglarna på en mumakil.

Det handlar naturligtvis om Return of the King expansionen till Deciphers prisvinnande Lord of the Rings TCG.

Utvecklarna har byggt vidare på några gamla godingar: Saurons orcer börjar använda site control och Rohan får fler möjligheter att utnyttja sina hästar och vapen. Floder är tillbaks så Son of Thranduil kan användas igen. Det finns några slätter för Rohan att utnyttja, men med kortet Strong Arms kan de känna sig hemma var som helst.

Dessutom finns två nya regler: Initiativ och Hot. Om Free Peoples har mindre än 4 kort i handen ger de Initiativ till Shadow, och kan då till exempel spela Ulaire Toldea gratis. Hot kan byggas upp av både Free Peoples och Shadow, och om en följeslagare dör blir de till wounds som måste placeras ut på resten av brödraskapet. De kan också användas av till exempel Host of Udun, som är ett gäng orcs med styrka 21 för 1 twilight om det finns tillräckligt med Hot.

Till sist, en liten hobbit som blivit riktigt bra kompis med Rohirrim: http://shop.decipher.com/Images/CardImages/LOTR-EN07321.jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *