Sagan om Ringen: frågespel

3 februari 2006

Tillverkare: Tema Fritid & Lek AB

Är du en av dem som tycker det skulle vara roligt med ett genuint frågespel från Tolkiens magiska värld att spela med familj och vänner? Ja, köp då inte det här spelet.

Detta frågespel lanserades i samband med att Sagan om Ringen gick upp på bio, och är ett slafsigt försök från förlagets sida att tjäna pengar. Med en av Midgårdskartan prydd box och lockelser som guldtärning och en stor kartprydd spelplan försöker Tema Fritid & Lek få dig att köpa en låda med ett par frågor av totalt skiljande karaktär. En del är jättelätta och en del helt omöjliga för någon som inte är insatt i Tolkiens värld. Ett spel för hela famljen? Nja, skulle inte tro det.

Men spelplanen då? Ett spel med både spelplan och guldtärning kan väl inte vara dåligt? Jo, eftersom spelplanen är en pappbit med bilder på som inte fyller någon funktion förutom att lägga frågekorten på, och guldträningen … låt oss bara säga att jag inte riktigt förstår tanken med att framhäva att spelet innehåller en guldmålad tärning både i regelhäftet och på boxens utsida.

Dålig fantasi kan vara en last, men när det på 50% av korten finns en fråga (det finns två olika sorters kort – ett med fem frågor och ett med tre) som lyder: slå med tärningen och gissa vilket nummer tärningen kommer att visa är det inte dålig fantasi utan bara ren lathet och ett sätt att få in guldtärningen (den är ju av guld!) mer i centrum.

Det enda som är mer pinsamt än spelet i sig är att jag betalat pengar för det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *