Sryth – The age of Ighteon

28 januari 2005

Tillverkare: Sryth

Sryth – The age of Ighteon är ett rollspel som utspelar sig i världen Sryth. Du kan ta på dig de vanliga rollerna som krigare, tjuv eller magiker., men det finns möjligheter att specialicera sig inom de mest skilda områden som sjömansskap, ridning, vildmark och annat.

Storyn i spelet är enkel – du är helt enkelt en äventyrare som från början är svag som ett nyfött barn, men som växer i kraft allteftersom spelet går vidare. De stora komplotterna börjar visa sig först när du har lagt ner ett tiotal timmar på att spela.

Sryth är ett textbaserat spel som spelas över internet, och det är faktiskt gratis. Eller, i alla fall nästan gratis. Det finns i dag en kommersiell modul att köpa till, och ytterligare en är påannonserad. Men kostnaden är 3 dollar, en inte allt för dyr investering.

Sryth är inte färdigbyggt än, vilket både bidrar till charmen och är väldigt irriterande. Varje gång en ny area släpps in i spelet blir det som julafton för mig, som är en av veteranerna i spelet (jag har nu startat om min karaktär för femte gången, för att hitta den andra ädelstenen till ett svärd – en ädelsten som SKA finnas i spelet, men som ingen har hittat än) och man skyndar sig dit för att utforska nya städer eller platser. Ytterligare en sak som är kul är dessa “småäventyr” som kommer upp ibland för att stanna kvar en vecka innan de försvinner. Det gäller att vara aktiv om man ska hittta dem, ibland är de gömda på ett listigt sätt, och man vill ju ha alla godsaker man oftast hittar i dessa små påskägg. Det tråkiga är att man i bland kan sitta i en vecka eller två utan något nytt att göra.

Gudskelov finns det ett forum i anknytning till spelet som gör att man inte måste hålla ordning på allt själv, vilket helt klart underlättar sökandet efter nya areor.

Spelet som sådant är enkelt att spela. Allt styrs av en 20-sidig tärning som avgör om du lyckas i dina strider. Ju bättre du är, desto mindre måste tärningen visa för att du ska vinna. Desutom används en hundrasidig tärning i mellanåt för att avgöra om olika händelse inträffar eller ej.

Man måste inte tillbringa timmar med att läsa manualer, det är bara att sätta igång och spela på en gång. Och spelet är beroendeframkallande. Skaparna av Sryth har dukat fram en mycket detaljerad värld, där du kan läsa på om både politik, historia och geografi om du vill. Detaljrikedomen gör att man riskerar att fastna i detta skapade universum, och man återvänder gärna dit gång på gång.

Spelet går att spela från http://www.sryth.com/ , man behöver inte ladda ner några moduler, det är bara att sätta igång med att slå fram sin karaktär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *