Suikoden V

25 juli 2008

Tillverkare: Konami

I det matriarkaliska riket Falena bubblar oro och tankar om revolution bland folket. Samtidigt stundar turneringen som ska avgöra kronprinsessans blivande gemål. Anta rollen som prinsen när vardagen förändras från tristess till spänning och landets, och prinsessans, öde kan ligga i dina händer.

Suikoden V är det femte och, hittills, sista spelet i Konamis väletablerade rollspelsserie. Efter att ha, i min mening, floppat fullständigt år 2005 med Suikoden IV, har spelutvecklarna nu tagit sitt förnuft till fånga och integrerat den tvådimensionella grafikmotorn från seriens första spel med dagens välutvecklade 3D-teknik. Med genomarbetade rörelsemönster och detaljer som, närmast, hänför, har Suikoden V en grafik som lämnar lite, om något, att önska.

Den spännande musik som alltid varit ett av Suikodens starkaste kort, återkommer även här och tar den redan lysande spelkänslan till en ännu högre nivå. Förväntningar skapas, intriger mystifieras och storylines djupnar när dessa välkomponerade musikstycken låter sig höras.

Ljudeffekterna har inte heller tappat sin charm, utan levererar, återigen, sin trovärdiga, om än något fåniga, charm.

Med en story som, likt föregångarna, aldrig låter en spelare bli uttråkad, utan erbjuder spänning, vändningar, intriger och den traditionella jakten på de 108 Stars of Destiny.

Till allt detta har utvecklarna lagt ett utmärkt gameplay som, likt Suikoden och Suikoden II, erbjuder lysande, tankekrävande fältslag, en härlig sexpersonsformation och mycket, mycket mer.

Detta är, till skillnad från Suikoden IV, en verkligt värdig och, närmast, fulländad uppföljare till de spel som höll mig uppe alldeles för länge under högstadiet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *