The Witcher 2: Asssasins of Kings

22 februari 2013

Tillverkare: CD Projekt RED

Jag skrev tidigare hur mycket jag tyckte om The Witcher. Så när jag fick veta att tvåan skulle komma ut beställde jag den i förväg för att uppleva magin än en gång. Så klart var jag ju nervös. The Witcher är mitt favoritspel fortfarande och hur skulle de kunna klara ett sådant projekt igen?

De gjorde det. De klarade det igen. The Wicher 2 är lika bra som The Witcher. Kanske till och med bättre. Det första man märker är att grafiken är bland det bästa spelvärlden någonsin sett. Så läskigt bra att absolut allt i spelet har sitt egna utseende. Karaktärerna har alla sin egna stil som passar med deras persoligheter. Varma färger och fascinerande miljöer.

Storyn är inte lika lång som förut men definitivt lika episk. Geralt har blivit anklagad för att mörda kung Foltest. Han, magikern Triss Merigold och Vernon Roche (ledare för Temerias hemliga polis) flyr/ger sig ut på en jakt för att hitta den riktiga mördaren. Som vanligt möter man gamla bekanta till Geralt och, ja det ena leder till det andra. Mer än tidigare blandar The Witcher folksagor och sagor med berättarteknik för vuxna. Troll under broar, alver och drakar och liknande. Spelet utvecklas verkligen beroende på ens val och den här gångern kan man inte hålla sig neutral…

Som förut har man två svärd. Ett silver för monster och ett i järn för människor. Magi och alkemi spelar en viktig roll. Bomber blir mer viktiga i det här spelet. Man får inte sex cards när man har sex med någon men det är en del naket genom spelet.

Geralts värld är en värld av grå moral. Till och med de goda valen man gör är bara den mindre ondskan. Ett tips: magi kan aldrig gå fel och lita inte på någon. Ont och gott är ännu svårare att avgöra än förut. Alla gör ju trots allt bara vad de själva tror på enligt deras egen etik. Valen du gör i spelet kommer att ha konsekvenser senare och kommer påverka spelets utveckling. Det är sällan några lätta val. Ja, The Witcher 2 är ett otroligt bra spel för den uthållige. Om du gillar komplexa spel med svåra val och häftiga actionscener har du kommit rätt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *