Utopia

25 mars 2004

Tillverkare: Swirve Games

Utopia är ett webbläsarbaserat strategi-/krigs-mmorpg som går ut på att man väldigt enkelt skapar sig en provins i ett rike och krigar och kämpar mot andra provinser och riken om makt och dominans.
Många kanske anser att detta inte riktigt är ett mmorpg men det var den närmaste beskrivningen jag kunde komma på just nu, lämna gärna förslag.

Utopia är baserat på olika textbaserade miljöer som vid första anblick lätt kan få en att tro att det är ett avancerat och svårt system.
Sanningen är att utopia, när man väl kommit in i spelet, är grymt beroendeframkallande, jag själv är inne på min åttonde ålder och kommer antagligen att fortsätta spela länge till.

Vid skapandet av en provins får du först välja en ras att spela. Dem man har att välja på är bl.a. Alver, Orcher, Odöda, Människor, Dvärgar och Halvlängdsmän.
Alla dessa raser har olika förmågor och förutsättningar, till exempel äter dvärgarna jävligt mycket mot odöda som inte äter alls men istället är odöda skitkassa på spionage, något som halvlängdsmän är suveräna på.
Sedan väljer man vilken typ av härskare man skall vara, bland annat finns det handelsman, krigshjälte, magiker och herde som alternativ.

Spelet i sig kan nog vara lite svårt att komma in i men med lite guidning så blir det en väl värd spelupplevelse.
Att skapa ett rike är helt gratis och det är helt klart något som jag tipsar alla om. Har ni inte upplevt det roliga i att invadera en halvlängdsman med era orcher så passa på att lära er snart då en ny ålder precis har börjat…
Det som drar ner betyget lite är att det kan vara knepigt att komma in i, men när man väl kommit över de första stapplande veckorna har man en underbar upplevelse att se fram emot.

http://games.swirve.com/utopia/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *