Virtuella Vita Tornet

14 december 2002

Tillverkare: Ulrica och Malin

Hemsida: http://www.vitatornet.se

Virtuella Vita Tornet är ett onlinerollspel baserat på Robert Jordans serie The Wheel of Time, och startades 21 augusti 1999. Det hela byggde på en idé en av de två grundarna (Ulrica och Malin), som efter att ha besökt en av de engelska motsvarigheterna, föreslog en svensk variant.
De första trevande försöken att rollspela sköttes över e-post på Dragonsworn och med hjälp av små inlägg på Internet blev fler och fler intresserade av att få spela karaktärer. När Malin och Ulrica senare skickade in en liten notis till Expressen B.O växte Tornet, och sedan dess har det rullat på.
Idag har Virtuella Vita Tornet över hundra medlemmar som spelar karaktärer, allt från den Svarte själv till små noviser, från storfursten i Tear till röda ajahs ledarinna. Det mesta från hemliga kärlekshistorier mellan noviser och lärlingar till stora krig där Ljusets Söner försöker ta över världen existerar. I t ex Tear är Daes daemar, Husets spel vanligt förekommande då storfurstarna smider ränker mot varandra i jakt på mer makt och anseende.
Rollspelet bedrivs över mail, forum, IRC (wotnet) eller ICQ: Det finns inga slumpsystem eller så för t ex strider mellan två personer, och inget system där man slår om man lyckas väva en väv, utan allting är uppbyggt kring varje persons kunskap kring världen och vad som är logiskt. Man skriver helt enkelt vad ens karaktär gör, och så blir det så. För det större politiska systemet i länderna är det lite annorlunda, och ett nytt är under bearbetning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *