World of Warcraft

7 april 2005

Tillverkare: Blizzard Entertainment

Så var det släppt sedan ett tag och hela världen verkar vara inne i något slags World of Warcraft-rus, men vad är det då som driver folk att spela detta spel dag ut och dag in utan vare sig rast eller ro?
Jag var en av de där nördiga asen som stod och slet i dörren på Tradition i Uppsala för att få mitt exemplar redan samma kväll, jag var även en av de få lyckliga som lyckades registrera mig innan Blizzards server crashade av den enorma belastning som Europas alla spelare utsatte den för.

Så World of Warcraft är då ett MMORPG, alltså ett enormt onlinespel där man skapar sig en karaktär och kan interagera med en stor mängd folk på den servern man själv hänger på.
Spelet i sig är baserat på Blizzards otroligt populära RTS Warcraft, och det som är extra roligt är att de verkligen har bakat in hela Warcrafts historia i bakgrunden av spelet, kul att se att det finns en anledning till varför allt är som det är och inte bara en slumpad historieskildring.

Väl inne i spelet får man välja sida, någon direkt ond/god sida existerar inte, utan snarare får man välja mellan The Horde eller The Alliance.
Själva effekten på spelet är inte enorm, två specifika yrken och sen en estetisk utformning, personligen valde jag dvärgarna i brist på vättar.
Spelet är i Blizzard-format, det är snyggt, välgjort med en underbar musik, speciellt Alliance har fått komponerat några av de mäktigaste styckena sedan Summoning gav ut sin andra skiva.
Spelet i sig är tyvärr väldigt likt Diablo 2, man glider runt, löser uppdrag som mest handlar om att slå ihjäl folk i högervarv eller hämta en pryl som i sin tur leder till att man skall slå ihjäl folk.
Men vem bryr sig när det är så vanebildande roligt, redan nu är jag fast och kan inte släppa det, därav min extrema frånvaro på Catahya, något jag skall försöka förbättra.

Jag ger dock spelet en 4:a, det känns lite väl litet för att vara ett MMORPG, man når en ny nivå väldigt fort och det finns få riktiga val att göra, men i stort ett riktigt roligt spel som jag rekommenderar alla som har pengar över att köpa.
Månadskostnaden är dryga 150 kronor i månaden, men har man inte pengar en månad är det bara att försätta kontot i vila.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *